/ ThinkStock/Getty Images
Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще кара колело благотворително на „ВИТОША 100КМ“ в подкрепа на мъжкото здраве. Краси се изправя пред поредното предизвикателство, като този път целта му е информираността, профилактиката и набиране на средства в полза на кампанията – „Хвани живота си в ръце“.
 
Мисията на кампанията е да „заговори“ открито за рака на тестисите и да мотивира все повече мъже да се информират, преглеждат и да се грижат за здравето си. Кампанията се организира от фондация „Победи рака“ и Мисия Кураж - Virtus Quest „Хвани живота си в ръце“ с подкрепата на „ВИТОША 100КМ“.
             
Ранното диагностициране е определящо за успешното лечение и осигуряването на добро качество на живот на българския мъж. Ракът на тестисите е най-разпространената форма на рак сред мъжете в България на възраст между 15-44., но е напълно лечим, особено ако е диагностициран в ранна фаза.
           
Без да се преглеждат профилактично, мъжете рискуват да пропуснат развитието на този вид онкологично заболяване, тъй като влошаването на здравето не винаги е придружено от симптоми, които могат да забележат. Когато мъжете са млади и в добра кондиция, профилактичните прегледи и медицинските изследвания са последната им грижа. Независимо от това обаче, прегледът при уролог е добре да се прави поне веднъж годишно, без значение от възрастта или здравословното състояние. От фондацията отправят апел и към всички жени да се погрижат за своите мъже и да ги насърчат да се преглеждат профилактично.
 
Създаден е уебсайт cancercare.bg с цел да помогне на много българи да се информират за различните видове онкологични заболявания и начините да се справят с тях. Ако искате да подкрепите кампанията може да направите дарение чрез:
 
Превод по банков път
IBAN BG80BPBI88981028245601
Основание: Дарение за кампания "Хвани живота си в ръце"
 
Дарителска кутия пред магазин "Алпи" в София на ул. Ворино №19 от 15.06 до 23.06.
 
С кредитна или дебитна карта в нашия сайт на адрес http://www.cancercare.bg/donations/