Участниците в Bake Off: най-сладкото състезание продължават кулинарното си пътешествие
Участниците в Bake Off: най-сладкото състезание продължават кулинарното си пътешествие / netinfo

И тази седмица в "Bake Off: най-сладкото състезание" премина в кулинарни опити за приготвяне на някои от най-известните английски и френски десерти и печива.

Във вторник участниците показаха своите любими рецепти за трайфъл, а ароматите в палатката на най-сладкото състезание бях достойни за кухнята на петзвезден ресторант. Изпитанието за сръчност пък ги срещна с непознатия за тях класически английски пай "Банофи". След оценката на експертното жури шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски, Петко Мирчев (42 г., София) стана Звезда на деня, а пловдивчанинът Зарко Сарафян (29 г., Пловдив) отпадна от надпреварата.

Да си на ниво при изпълнението на всяка рецепта обаче се оказа трудно, защото вчера именно Петко напусна "Bake Off: най-сладкото състезание". Шеф Юлия и шеф Юри прецениха, че той не се е справил с любимата си рецепта за киш, както и с изпитанието за сръчност, което този път беше под формата на френския тарт "Татен". За сметка на това, Емил Христов (29., София) заслужено беше определен за Звезда на деня. От началото на шоуто той показва добра техника и изпълнение на поставените задачи.

За титлата "Най-добрия любител сладкар и пекар на България" остават да се борят 8 участници. Какви ще бъдат следващите им изпитания, зрителите могат да видят следващия вторник от 20.00 по NOVA.

А специално за любителите на кулинарното изкуство, експертното жури на предаването ще споделя рецептите от изпитанията за сръчност до най-малката подробност на edna.bg. Вече е факт и първата рецепта за торта "Гараш".