Силви Вартан отличена с Националния орден за заслуга
Силви Вартан отличена с Националния орден за заслуга / netinfo

Френският министър на културата и комуникациите Рено Дондие де Вабре повиши в ранг офицер на Националния орден за заслуга известната певица Силви Вартан, определяйки я като една от най-престижните посланички на френската песен по света.

"Вие носите гордо цветовете на Франция, на нашия език, култура, но също така и ценностите на братството и солидарността", подчерта министърът и припомни, че Силви Вартан е посланичка на Световната здравна организация за защита на децата по света.

"Преди всичко вие сте жена с голямо сърце, която от световната си известност се зае с борбата срещу мизерията и по-специално в България, създавайки заедно с брат ви Еди Въртан фондация в полза на децата", каза още министърът по време на прием.

Развълнувана, Силви Въртан, която беше придружена от съпруга си, американския продуцент Тони Скоти заяви, че "е крайно признателна на Френската република". "Родена съм на Балканите в един много тежък период и благодарение на родителите ми и на любовта на Франция всичко стана възможно", каза Силви Вартан.