/ netinfo
За втора поредна година, по инициатива на Джон и Красимира Болджър, Сдружение „Онкоболни и приятели“ гр.Бургас организира плувен маратон, средствата от който ще спомогнат за реализирането на „Зелено училище за онкоболни“ – иновативен комплекс от изнесена извън града социална рехабилитация на хора с онкологични заболявания.

Сдружение „Онкоболни и приятели” е финалист във второто издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация Reach for Change, Bulgaria.

В момента тече кандидатстването за четвъртото издание на конкурса на ПРОМЯНАТА, като крайният срок за подаване на кандидатурите е 18 юли, 2017 г. За повече информация: www.promyanata.bg

Лице на тазгодишния маратон ще бъде актрисата Йоана Буковска-Давидова, която ще даде старт на маратона на 02. 07. 2017г. от „Морска гара“ Бургас. Участниците- плувци ще преплуват разстоянието от остров „Св.Анастасия“ до парк „Росенец“, плаж „Чукалята“ , като финалистите ще бъдат официално наградени от Йоана Буковска.

През 2016г., плувният маратон, организиран от сдружение „Онкоболни и приятели” се превръща в празник на града и по време на него се събират финансови средства, с които са реализирани четири зелени училища за онкоболни, в които участват близо 100 онкоболни .

След плувния маратон, по традиция на остров „Св.Анастасия“ ще се проведе концерт на група „PIF“, като превозването до там ще се осъществи с корабчета, които ще отплуват от „Морска гара“ съответно в 19ч., 19.30 ч. и 20 ч. Билет отиване и връщане-10лв., билет за концерта-10лв. Плувците-участници не заплащат тези такси.

Такса участие в благотворителния маратон - 50 лв.

Желанието за участие се декларира с попълване на регистрационна карта и заплащане на таксата по банкова сметка: BG30BUIN95611100572445 Алианц Банк България.

За контакти и информация: Валентина Станкова: 0889407027

Телефонен номер за предварителни резервации на корабчето: 0882004124

Заявки за участие се подават на имейл: office@cpf-burgas.info в срок до 26.06.2017г.