Първокурсникът Преслав Митранов ще замества Орешарски за ден
Първокурсникът Преслав Митранов ще замества Орешарски за ден / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Първокурсникът Преслав Митранов ще бъде министър на финансите за един ден на мястото на Пламен Орешарски. Група ученици ще ръководят и други общински и политически структури и ще участват в неправителствени и частни организации през целия ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана за седма поредна година от „Джуниър Ачийвмънт България”.

Министърът на финансите Пламен Орешарски пожела на младите да бъдат активни граждани в икономическия, социалния и политическия живот.

На добър път на младите пожелаха министър Пламен Орешарски, заместник-кметът по образованието Йорданка Фандъкова, председателят на Управителния съвет на Джуниър Ачийвмънт България Саша Безуханова и изпълнителният директор на организацията Милена Стойчева. На церемонията присъстваха ученици и учители от цялата страна.

Програмата Мениджър за един ден дава възможност на ученици от цялата страна да участват в един реален работен ден, заедно с представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации. Тази година Мениджър за един ден се провежда под патронажа на Министерство на финансите, ООН, Американска търговска камара. Инициативата се провежда в над 200 страни в света.