/ Thinkstock/Getty Images
Внезапно ни напусна Младен Койнаров - един от най-популярните изпълнители на родопската песен и почетен гражданин на Смолян. Това съобщи кметът на община Смолян Николай Мелемов.
 
"Поклон пред светлата памет на един истински достоен българин", написа във Facebook страницата си градоначалникът на Смолян.
 
 

Отиде си Младен Койнаров, един от най-популярните изпълнители на родопската песен и почетен гражданин на Смолян. Поклон пред светлата памет на един истински достоен българин!

Публикувахте от Николай Мелемов в Понеделник, 6 август 2018 г.

Младен Койнаров е роден на 15 септември 1945 г. в село Оряховец, община Баните. Приет е след конкурс в Държавния ансамбъл за народни песни и танци "Родопа"-Смолян през 1970 г. През годините се утвърждава като един от най-популярните изпълнители на родопската песен. Носител е на Сребърна и Златна лира, присъдени му от Съюза на музикалните и танцови дейци в България. Гласът му е звучал във филма "Време разделно".
 
Младен Койнаров издирва и записва над 350 народни песни, има и над 70 записа в БНР. Неизброими са концертите, в които е участвал.