Отслужиха молебен за здравето на княз Кардам във Велико Търново
Отслужиха молебен за здравето на княз Кардам във Велико Търново / cнимкa: БГНЕС
Молебен за здравето на княз Кардам Търновски и цялото семейство на Симеон Сакскобурготски отслужи тази вечер Великотърновският митрополит Григорий. На молебена в Катедралния храм в старата столица присъства почти цялата парламентарна група и политическото ръководство на НДСВ.

„Състоянието на княз Кардам е стабилно, но той все още е в кома. За съжаление лекарите не успяха да оперират ръцете му, направена му е трахеотомия, но състоянието му остава сложно”, каза Симеон Сакскобурготски. „За нас като родители това е много тежко и заради ситуацията ще се наложи скоро да се върнем в Мадрид”, допълни той.

Лидерът на НДСВ е във Велико Търново, където присъства на откриването на изложба от архивни документи и снимки, свързани с обявяването на Независимостта на България. В събота Саксокобурготски ще участва в научна конференция на тема „Среща с историята – 100 години от провъзгласяването на Третото българско царство". Гости на форума в Музей „Възраждане и учредително събрание" ще бъдат още омбудсманът на България Гиньо Ганев, проф. Георги Марков и проф. Андрей Пантев.