Нов водопровод и канал ще минават по ул. Добри Войников
Нов водопровод и канал ще минават по ул. Добри Войников / netinfo

В средата на идната седмица “Софийска вода” стартира едновременно 2 инвестиционни проекта за близо 500 000 лв. Част от средствата са предвидени за подмяна на ВиК мрежата по ул. Добри Войников в центъра на столицата. Дружеството ще положи 300 м. нови канали и 400 м. водопроводи от висококачествен материал и с по-голям диаметър. Ще бъдат подменени и всички сградни водопроводни отклонения в ремонтирания участък, в който попада и Висшият институт по архитектура и строителство. Тяхната обща дължина е 150 м.

В същото време дружеството ще подени още 789 м. от водопроводната мрежа в кв. Слатина. Нови и по-големи полиетиленови тръби ще заменят старите амортизирали етернитови водопроводи по ул. Околчица и ул. Поп Харитон.

Изпълнението на двата проекта, част от инвестиционната програма за 2007 г. – 2008 г. на “Софийска вода” АД, ще осигури по-добра услуга за повече от 750 столичани.

По време на реконструкциите в двата района на София компанията ще информира своевременно своите клиенти за евентуално прекъсване на водоснабдяването. В случай на по-продължително спиране на водата, ще бъдат осигурени и водоноски за засегнатите домакинства.