Мъж твърди, че се е прибрал от чужбина и е сложен под карантина, но сега не може да се върне в Германия въпреки заповедта на здравния министър и уверенията на РЗИ-Варна, разказва NOVA.

Румен Йорданов разказва, че целта му е била да мине транзит през България, за да стигне до Турция, където да се лекува. Той добавя, че предварително му е било казано, че това е възможно, като е говорил с Министерство на външните работи.

„Когато пристингах на ГКПП „Дуранкулак“ ми бе обяснено, че нещата не стоят точно така. След 4-5 часови разговори със служителите на РЗИ се разбрахме да остана под карантина за няколко дни и да излетя обратно за Германия. Когато опитах да се върна отново в Германия – не успях“, разказва Румен.

Минавайки през паспортен контрол, на летището, му е казано, че той подлежи на задължителна карантина до 1 юни и няма право да лети. 

Днес трябваше да бъда на работното си място в Германия, а това няма как да се случи. Не знам, кой е виновен за ситуацията, но ми беше казано, че проблемът идва от РЗИ Добрия, които са ми наложили карантината“, казва още Румен Йорданов.
NOVA