В Южна Африка скейтбордът преживява нещо като революция. Предимно мъжкото занимание привлича все повече момичета и жени, разказва Voice of America (VOA).

Дъски, каски, наколенки много решителност и преобръщане. Добре дошли в Girl Skate - скейтборд за момичета. Може да не изглежда винаги грациозно, но е хит за децата.
Girl Skate е основана от Шарнай Джейкъбс преди около 10 години, когато осъзнава, че често е единствената жена в местния скейт парк.

Шарнай бе решена да предизвика промяна. Днес тя държи три тренировъчни сесии в Совето и други бедни общности като тази в Кая. "Това беше идеалната възможност за мен да създам скейт парк за тях и да започна да го правя сесии с тях, защото вярвам, че скейтбордът може да научи децата на житейски уроци и може да им помогне много. Постоянство, увереност и капка себеизразяване - Джейкъбс внушава тези ценности на учениците си. 17-годишната Мая Машаба кара скейтборд от малка.

Някои момичета карат в същото ниво като или в много близко ниво като на момчетата. Този спорт им носи толкова много радост, допълват от Voice of America (VOA). 
Voice of America (VOA)