Много специално меню с подкрепата на известни българи
Много специално меню с подкрепата на известни българи / netinfo

Фондация "МС - Мога сам", в партньорство с FitMeal Delivery, Био Баев и Порше България, стартира своя най-нов проект под името „Много специално меню" (МСМ). Проектът получава подкрепата на Йордан Йовчев, Кирил Николов-Дизела, Люси Дяковска и Орлин Павлов, които започват разговора за това колко важни са хранителната диета и движението за хората с диагноза множествена склероза.

МСМ следва спазването не хранителна диета, силно повлияна от хранителната диета на д-р Суонг. Диетата на д-р Суонг е създадена през 1949 г. и основната й цел е да бъде ограничен приемът на насителни мазнини до 20 грама на ден. Това са най-вече мазнините от животински произход, както и кокосовото и палмовото масло. Съвременният човек от западния свят приема над 100 грама наситени мазнини на ден. Неслучайно МС се счита за заболяване на западния свят.

Много специално меню (МСМ) е създадено в България от фондация "МС - Мога сам" и FitMeal. Положително становище и подкрепа получава и от д-р Росица Попова, диетолог МА София. Всички ястия в МСМ се приготвят в кухнята на FitMeal под строг надзор на качеството чрез технологии, които запазват изцяло хранителните стойности на продуктите.

Овкусени със зехтин, хималайска сол и натурални ароматни подправки, храните в МСМ не съдържат оцветители, овкусители и подобрители на вкуса. Те се доставят със собствен лицензиран транспорт в съдове за еднократна употреба и осигурени прибори за всяко от ястията.

Фондация "МС - Мога сам" създава проекта МСМ, за да подчертае връзката между
здравословната и стриктна хранителна диета и диагнозата множествена склероза, за да предложи конкретни решения за по-добър живот на хората с диагнозата множествена склероза чрез балансираното хранително меню „Много специално меню" (МСМ), както и за да намери съмишленици в осигуряването на достъп до МСМ на повече хора с диагноза множествена склероза.

Всеки от нас може да се включи доброволно в проекта, като спонсорира менюто (намалявайки значително неговата себестойност и крайна цена), като разнася менюто на адрес (спестявайки транспортния разход), като дари средства за създаването на специални кутии за многократно ползване (спестявайки разхода за опаковка и прибори за еднократна употреба) или със свои идеи за оптимизиране на МСМ.