Омбудсманът Мая Манолова се е включила в кампанията на Нана Гладуиш "Сърдечни приятелки", която подкрепя жени, борещи се с рак на гърдата. Това съобщи тя пред NOVA.

"Подкрепата и вдъхването на кураж на жени с такава диагноза е трудно, но е много важно. На мен лично, когато получих тази диагноза, ми помогна подкрепата на моите близки", каза Манолова.

Нана: Ракът не е присъда, а диагноза и съм готова на всичко, за да се справя
 
"Първите няколко дни за мен бяха най-големия ми кошмар. Мисълта, че нося вина за тази диагноза, че не съм направила всичко, което е трябвало да направя. Бях бясна на себе си", допълни още тя и отправи призив:
 
"Нека да кажа на всички жени - отделете този половин час за преглед, ако не за себе си, то поне за близките си хора. Този половин - един час може да спаси вашия живот”, каза още Манолова.

Нана: Отново имам рак, предстои ми битка (ВИДЕО)
 
А какви са другите битки на омбудсмана? Една от тях е за клас „прослужено време”, които скараха бизнеса и синдикатите.
 
„Този скандал е пример за това как не трябва да се води диалог. Как социалните партньори не трябва да се отнасят един към друг. Аз съм категорично „против” отмяната на допълнителното възнаграждение за прослужено време с един аргумент – хората в България са достатъчно бедни”, каза още Мая Манолова.
nova.bg