Диетоложката Лорън Манакър разкри консумацията на кое сирене трябва да се ограничи, особено ако човек има проблеми със сърдечно-съдовата система.
Цената на сиренето и кашкавала расте
Експертът отбеляза, че сиренето може да бъде част от здравословното хранене, ако се спазват правилните размери на порциите. Но имайте предвид, че някои от най-нездравословните опции са крема сирената.
"Това сирене е лошо за сърцето ви", отбеляза тя. В тази категория спадат италианското маскарпоне, каймакът, топеното сирене и сирената за мазане.
Според Манакър една порция такова сирене (около една супена лъжица) съдържа 29 милиграма холестерол.
Съвет от диетолог: Кои храни ще ви помогнат да останете млади
Освен това в подобен тип продукти практически няма хранителни вещества, обобщава тя.
Цената на сиренето и кашкавала расте
Експертът отбеляза, че сиренето може да бъде част от здравословното хранене, ако се спазват правилните размери на порциите. Но имайте предвид, че някои от най-нездравословните опции са крема сирената.
"Това сирене е лошо за сърцето ви", отбеляза тя. В тази категория спадат италианското маскарпоне, каймакът, топеното сирене и сирената за мазане.
Според Манакър една порция такова сирене (около една супена лъжица) съдържа 29 милиграма холестерол.
Съвет от диетолог: Кои храни ще ви помогнат да останете млади
Освен това в подобен тип продукти практически няма хранителни вещества, обобщава тя.