Кой ще вземе „Аскеер“ тази година?
Кой ще вземе „Аскеер“ тази година? / netinfo

На 24 май, празникът на българската духовност и култура, в Театър „Българска армия" за 24-и път Фондация „Академия Аскеер" ще връчи своите награди за постижения в театралното изкуство през изминалия сезон.

И тази година за шести пореден път Евробет застава зад най-значимото театрално събитие и подпомага фондацията и церемонията.

В програмата на Случайни събития, компанията дава възможност на всички любители на театралното изкуство да предположат кой ще грабне статуетка в различните категории.

За най-добро представление са номинирани "Професия лъжец" от Сергей Кършигоров, постановка на Теди Москов във Варненския куклен театър, "Ромео и Жулиета" от Шекспир на Петринел Гочев в Габровския театър и "Самотният Запад" от Мартин Макдона на Владимир Люцканов в Театър 199 "Валентин Стойчев". Две от представленията са с равни шансове според Евробет и кой ще победи ще разберем на 24 май.

За водеща мъжка роля най-добри шансове за награда са дадени на Владо Пенев в „Скъперникът", а за водеща женска роля на Бойка Велкова в „Две".

Всички категории и съответните коефициенти можете да видите тук.