Казанлък отново домакин на Знаме на мира
Казанлък отново домакин на Знаме на мира / netinfo
1500 деца от цялата страна ще участват във второто издание на Асамблеята “Знаме на мира”. Тя започва в Казанлък на 7 юни. Националната проява се организира от фондация „Знаме на мира” и е под патронажа на премиера Сергей Станишев.

Гост на детския форум на единството, творчеството и красотата ще е и председателката на фондация “Знаме на мира” Евгения Живкова. Началото на мащабната детска проява е от 11 часа на казанлъшкия площад “Севтополис”. 50-килограмовата бронзова камбана на “Знаме на мира ще даде старта на празника на децата. Изработената миналата година по идея на Общината в Казанлък инкрустирана камбана ще е на съхранение в ДК “Арсенал”. Организаторите на Асамблеята обмислят вариант след проявата камбаната да стане част от музейната експозиция в града.

Две ще са основите направления, в които ще показват талант децата на България: рисунки на асфалт и музикално-танцови изпълнения.

През целия ден в парк "Розариум" децата ще създават на асфалт мечтите си на тема: “Да изградим Европа за и с децата”. На централния площад на Казанлък през целия ден ще е открита сцена за детското творчество.

За всичките 1500 участника от страната домакините са приготвили специални грамоти и награди за най-добрите. Особена чест за децата на България ще е записването им в летописната книга на асамблеята, в която вече са вписани имената на първите 2000 участника в проявата миналата година.