Подкрепете своя фаворит в ПРОМЯНАТА до 24 октомври
Програмата SportAnalytik тества и открива индивидуалния спортен талант на всяко дете. Целта на платформата не е да намира професионални спортисти, а да даде достоверна и практически базирана информация в кой спорт едно дете би открило най-голямо удовлетворение и радост, за да подобри физическото си здраве и спортната си култура.

Основен двигател на програмата в България е Андрей Андреев – бивш състезател по тенис, бивш изпълнителен директор на Националния Тенис Център в София към Българска Федерация по тенис, собственик и мениджър на спортни клубове в България, Австрия, Хърватия и Китай. Международният му опит се простира от София до Пекин, където е бил спортен директор на най-голямото международно училище Dulwich College International.

    • Как бихте описали дейността си в три изречения? 

Програмата SportAnalytik тества и открива индивидуалния спортен талант на всяко дете. Физическите умения на децата се измерват с 9 забавни физически теста, резултатите от които се въвеждат в специализиран софтуер. С помощта на алгоритъм се предоставят индивидуални доклади за подходящ спорт за всяко тествано дете и неговия вроден физически талант, който може да развие.

    • С какво вашият проект допринася за по-добрия живот на децата и младежите в България? 

Ние сме спортни ентусиасти с огромен професионален опит в областта на спорта и образованието. Спортът е източник на положителни емоции и неразделна част от нашия живот. Не искаме да приемем съвременните негативни тенденции за намаляване на спортната активност на децата. Затова създадохме проекта SportAnalytik, който е насочен към мотивирането на децата да спортуват, за да им доставим радост от движението. Вярваме, че изборът на подходящ спорт е от ключово значение за развитието на децата. Целта на SportAnalytik не е да открива професионални спортисти, а да достави удоволствие на всяко дете, като разкрие неговия спортен талант!

    • Какво ви накара да се включите в ПРОМЯНАТА? 

Любопитство и желание за промяна. Също така и възможност за SportAnalytik България да достигне до повече хора.

    • Кой е най-големият ви стимул в работата като социален предприемач? 

Изморен след приключило събитие на SportAnalytik България, да видя радостта в очите на децата, тяхното удовлетворение от добре свършената работа и гордостта им, че са открили правилния за тях спорт. Също така и да видя доволни родители на които сме спестили много време, нерви и средства.

    • Коя е ПРОМЯНАТА за децата и младежите на България, която искате да видите в следващите 10 години? 

Голямата ми мечта е едно младо общество от активни и здрави физически деца и подрастващи, които имат висока здравна и двигателна култура. Деца, упражняващи спорт, който ги изпълва с радост и удовлетворение.

    • Кое е най-голямото предизвикателство, с което сте се сблъсквали?

Отхвърляне на идеята за практикуване на спорт за удоволствие от част от обществото. Нежелание и незаинтересованост на родителите да запишат детето си на спорт.

    • Как си представяте успеха като социален предприемач? 

Лично удовлетворение и безрезервна помощ и подкрепа за решаване на един наболял проблем – детското затлъстяване и липсата на двигателна култура.

    • Защо смятате, че хората трябва да подкрепят вашата инициатива? 

SportAnalytik България помага не само на децата, но и на родителите в решението кой спорт е най-подходящ и какъв е природния талант на детето. По този начин децата започват да спортуват, да са физически активни, което води и до по-добро качество на живот. Все пак здравето е най-важно.

Всеки желаещ може да гласува за един от финалистите в ПРОМЯНАТА до 23:59 часа на 24 октомври, като даде своя глас на www.nova.bg/promyanata.