Еврокомисията отличи ЕКО България за приноса й за пътна безопасност
Еврокомисията отличи ЕКО България за приноса й за пътна безопасност / netinfo

Европейската комисия награди ЕКО България за приноса на компанията към повишаване на пътната безопасност. Лично еврокомисарят по транспорта Антонио Таджани връчи наградата на Нана Серкеджиева, Маркетинг и PR мениджър на ЕКО. Това стана на официалната годишна церемония на Европейската харта за пътна безопасност в Брюксел.

Призът на ЕКО е за дългосрочната социално отговорна програма "Обади се, като стигнеш!" и е в категорията Големи мултинационални компании. Номинирани в тази категория бяха още McDonald's Кипър, AS Tallink Grupp - Естония, Electricity Supply Board - Ирландия, Volkswagen Navarra, S.A. - Испания.

Наградите на Европейската комисия са част от Европейската харта за пътна безопасност, която ЕКО България подписа през 2008. Целта на платформата е да инициира конкретни дейности и да споделя добрите практики за подобряване на пътната безопасност. През миналата година при пътни инциденти са загинали 39 000 европейци. ЕС цели да намали наполовина броя на жертвите до 2010 г.

ЕКО България стартира "Обади се, като стигнеш" през 2006 като дългосрочна програма, която акцентира върху личната отговорност на всеки участник в движението и се обръща с позитивен тон към различни групи. Тази година програмата е насочена към децата и техните родители с иновативни проекти.