Девет експерта в три тематични панела и двама водещи – Наталия Мазгарева и Георги Блажев, които задаваха точните въпроси пред над 100 ангажирани бъдещи и настоящи родители на всяка една от 9-те лекции.

Това се случи на първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО Събитие на „Ох, на мама!“ за бременни и родители, което се проведе на 19 май 2024 г. в Event Space 2020, гр. София.

Ох, на мама
Ох, на мама

„За екипа на „Ох, на мама!“ и НЕТИНФО бе истинска чест и привилегия да споделим с Вас, нашата аудитория, ценна информация и практически съвети в планирането на бременността, в подготовката за появата на бебе, а за настоящите родители – в грижата за малките ни наследници. Срещата ни бе естествено продължение на темите, които сайтът ни развива през годините и помага на читателите с отговори на важните въпроси.

Пренесохме част от историите и съветите отвъд дигиталното пространство, за да получите още повече подкрепа и увереност по пътя на най-вълнуващото пътешествие, наречено родителство.


Разбира се, за тези, които пропуснаха или нямаха възможността да присъстват на място, включихме и LIVESTREAM по време на цялото събитие, в който участваха стотици родители от цялата страна“, споделя гл. Редактор на ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева.

Вижте Livestream-а във Facebook:
Част 1
Част 2

Вижте Livestream-а ни в YouTube ТУК

Целият ден бе обагрен от полезни съвети и силни емоции.

Още със старта на събитието с лекцията на д-р Ставрев от АГ „Селена“, посветена на репродуктивното здраве, се потопихме в една от най-силните емоции, свързани с родителството, а именно – увереността, желанието и силната надежда, че искаме да бъдем такива. И какви стъпки да предприемем, ако след година опити все още не сме видели двете чертички на теста за бременност.

Усмихната, ведра и информирана по всеки въпрос, свързан с бременността – д-р Мажена Панова, която е акушер-гинеколог с над 30-годишен опит, ни сподели всичко най-важно, свързано с проследяването на бременността, а водещите задаваха допълнителни въпроси, чиито отговори всяка една бременна дама иска да получи.

Ох, на мама
Ох на мама

На финалната права преди раждането акушерката Динка Негалова от АГ „Селена“ ни даде много конкретни насоки за позитиви и недостатъци на естественото раждане и секциото, за да вземем информираното решение как бихме искали да посрещнем нашето бебе на бял свят, а после консултантът по кърмене Ася Демирева изнесе истински спектакъл и ни потопи в магията на кърменето, доказвайки ни, че то не е непременно нещо притеснително илик трудно, а съвсем естествено, а педиатърът д-р Гончаров ни успокои, че няма нищо страшно, нито пък сложно в захранването на бебето.

Ох, на мама
Ох, на мама

Невероятни съвети получихме на живо и от д-р Зорина Петрова, която сподели невероятни факти за най-големия орган в човешкото тяло – кожата и как да се грижим за нежната и деликатна кожа на нашите бебета и деца. Засегнахме темата и за слънцезащитата, която е особено важна не само на малките, но и за родителите. Третият панел започна с лекция от самия д-р Петър Дучев от ДК „Петър Дучев“, който ни даде безкрайно полезни съвети за здравето на детската усмивка. Запомнете, родители – грижа за зъбките от първо поникнало зъбче, миене сутрин и вечер по 2 минути и редовни прегледи са достатъчната предпоставка за здрави зъби.

След като си кажем „Да!“ един на друг като партньори, оставаме искрено с очакването, че приказката, която сме чели като деца „И заживели щастливо“, започва и за нас. „Да!“ ама „Не!“ Консултантите по семейни отношения Биляна Котева и Ивета Рангелова ни доказаха, че да влизаме в семейни конфликти не е страшно, а дори може да бъде полезно и ни дадоха ценни съвети как да се справяме с тях.

И за финал – една от най-интересните теми в сайта Ohnamama.bg се пренесе и отвъд дигиталното пространство – HR специалистът Мария Маринова ни даде ценни съвети за правата на бременните, майките и татковците.

Очаквайте скоро и всички лекции в NovaPlay, Vbox7.com, както и в профила на „Ох, на мама“ в YouTube.

Ох, на мама
Ох, на мама

Събитието на „Ох, на мама!“ за бременни и родители се осъществи с подкрепата и доверието на генералните спонсори УСБАЛАГ "Селена" , ТБ "Селена целс" и верига хипермаркети Kaufland , както и на спонсорите от Дентална клиника Петър Дучев Kids, компанията за дермокозметика Laboratorios BABÉ, групата от фармацевтични компании Valentis, управляващото фондове дружество ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, марката производител на бебешки колички и продукти Mutsy“.