Николай Дойнов
Николай Дойнов / nova.bg
За трета ппоредна година фондацията, създадена в памет на именития български журналист Димитър Цонев, връчва награди в две категории – ТВ водещ и ТВ репортер. Тази година анонимното гласуване на управителния съвет на фондацията определи призът в категория „ТВ водещ“ да отиде в ръцете на емблематичното лице на Новините на NOVA – Николай Дойнов.

Емблематичното лице на NOVA беше отличен в категория „ТВ водещ“ за извънредното студио „COVID-19: Заедно срещу пандемията“, включващо разказ за болестта от първо лице, живи включвания от най-горещите точки в страната и отговори на въпроси зададени от зрителите на NOVA към председателя на Националния оперативен щаб, министрите на вътрешните работи, икономиката, труда и социалната политика, главния секретар на МВР и главния държавен санитарен инспектор.

„Тази награда не е само за мен. Телевизионната журналистика се прави на последно място от водещи. Новините се правят от репортери и оператори, от продуценти и монтажисти и още много хора, които не ги дават по телевизията, но те с атолкова важни, колкото и тези, които слагат точката на изречението. Тази награда е за всички онези, които работят с мен всеки ден. Те го заслужават!“, каза водещият минути, след като получи приза.

Грамота за участие в конкурса получи и репортерът Вероника Димитрова за разследването ѝ за центъра за настаняване от семеен тип на хора с деменция в Пловдив.
nova.bg