Движение „Напред”: Нов национален идеал е нужен на България
Движение „Напред”: Нов национален идеал е нужен на България / netinfo

България и българският народ се нуждаят от своя нов национален идеал. Той трябва да е чист и да начертава пътя напред в годините. Българите имат необходимост от цел и посока, от нещо непреходно, което да осмисля самосъзнанието ни, корените ни и саможертвата в името на бъдещето на нацията. Това заяви един от лидерите на Коалиция „Движение Напред” Стефан Личев в Бургас. Земеделският водач бе начелото на най-многобройната група, която почете Деня на освобождението на морския град от турско робство – 6 февруари.

Двадесет години в безпътица и безидейност се оказаха фатални за новите поколения българи и предизвикаха драматичната духовна и морална криза, в която се намираме и чиито страшни резултати тепърва ще изпитваме все повече, каза Личев. Според лидерите на „Движение Напред” огромният вакуум, който се е отворил с атеизма и резултатите от посттоталитарното управление, трябва да се запълни от един строен, съвременен, общовалиден и непреходен национален идеал, който да не разделя повече нацията и да не противопоставя българи срещу българи.

„Имаме достатъчен интелектуален и човешки потенциал да създадем и синтезираме своята свята доктрина за идните поколения. Това обаче не може да го направим само аз, или вие, или група хора, а трябва да е приоритет на държавата ни и да се синтезира от колективните усилия на обществото ни”, мотивира се Личев.

Групата на коалиция „Напред“ беше най-многобройна по време на честването на 131-вата годишнина от Освобождението на Бургас от османско владичество. Родолюбците от партия „Лидер“, ВМРО, Гергьовден и Земеделски народен съюз развяха българския трибагреник и знамената на своите формации пред Паметника на руските войни, загинали за свободата на Бургас. Те поднесоха венци и цветя в знак на признателност към Освободителите.