/ Thinkstock/Getty Images
Днес отбелязваме Световния ден на информираност за аутизма
Все повече деца у нас са диагнистицирани с аутизъм
96842
Все повече деца у нас са диагнистицирани с аутизъм
  • Все повече деца у нас са диагнистицирани с аутизъм
Увеличава се броят на децата, диагностицирани с аутизъм у нас, това каза пред Дарик д-р Милена Коцева. Тя е майка на дете от спектъра и лекар, който опитва да помага на други родители за установяване и заместване на дефицитите на витамини, минерали и аминокиселини в организма на децата им, каквито се наблюдават при това състояние, за да може така да се подпомогне работата на поведенческите терапевти.
 
Учени ще диагностицират аутизъм чрез кръвен анализ

"Децата, които се диагностицират с аутизъм, непрекъснато нарастват като бройка. Спорен е въпросът на какво се дължи това. Повечето изследователи се обединяват около тезата, че част от новодиагностицираните деца се диагностицират поради подобрената диагностика. Но тази част не може да обясни цялостното повишаване на бройката деца с аутизъм", коментира д-р Коцева.
 
Учени на прага на революционни открития за лечението на аутизъм

"Аз съм привърженик за комплексния подход за терапия на децата с аутизъм. Това означава, че освен със стандартните логопедична, психологична и ерготерапевтична помощ, е добре децата с аутизъм да бъдат тествани за някои основни дефицити и дисбаланси на минерали, витамини, амино- и мастни киселини. Наличието на такива дисбаланси може да има пряко отношение към нервопсихическото развитие на детето", заяви още тя.

Анимационен филм обяснява аутизма на децата (ВИДЕО)