Дарик с грамота за медийното отразяване на дейността на ДКСИ
Дарик с грамота за медийното отразяване на дейността на ДКСИ / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Дарик радио бе отличено с грамота за професионално и обективно медийно отразяване на дейността на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) през 2008 г. Наградата бе връчена от председателя на комисията Цвета Маркова на церемонията в централния Военен клуб в столицата на президента на Дарик радио Радосвет Радев.

Освен Дарик, грамоти получиха още 13 водещи телевизии, радиа и ежедневници. Сред тях са БНТ, вестниците „Труд”, „24 часа” и „Стандарт”, Българската телеграфна агенция и др.

Председателят на комисията Цвета Маркова връчи и седем индивидуални награди на журналисти за работа по темата за сигурността на информацията, сред които водещият на „Панорама” по БНТ Бойко Василев, Габриела Наплатанова от bTV и други.

При връчването на наградите Цвета Маркова каза: „Това представлява оценка на взаимните ни усилия да предоставяме достатъчно информация на обществото за това какво се случва с тайните и специалните служби, в службите за обществен ред – как работят те, как взимат решения – като форма на граждански контрол върху нас и върху тях, върху цялата система за защита на класифицираната информация. Посланието е да не спираме да отразяваме и да информираме обществото за това какво се случва със системата за сигурност".