Чужденци идват у нас за зрелищен фестивал на лунна светлина
Чужденци идват у нас за зрелищен фестивал на лунна светлина / снимка: Gulliver/Getty Images

Зрелищен фестивал с музиканти и танцьори от няколко страни ще се проведе в село Водица, на 15 км от град Попово.

Артисти, танцьори и певци от различни държави ще участват във фестивала "Лунна долина", който ще се проведе от 13-ти до 15-ти септември.

Специално за фестивала се очаква да пристигнат фенове на модерната музика и българския фолклор от различни държави.

Организаторите са подготвили и разнообразна програма - потвърдено е участието на редица изпълнители и групи, като тази година е подсигурено силно международно присъствие. На главната сцена се очакват артисти не само от България, но и от Шотландия на запад до Казахстан на изток.

За аматьорите музиканти, диджеи или други изпълнителни е подсигурена малка сцена с отворена програма, на която те ще могат да се изявяват.

Освен на традиционно български ястия, гостите на фестивала ще могат да се насладят и на разнообразна чуждестранна кухня.

Предвидено е и лятно кино, което ще съчетае очарованието на старите ленти - класически български филми, с колорита на съвременното - документални, късометражни и експериментални видеа.

Предвидени са и допълнителни забавления, като сред най-атрактивните са стрелба с лък, барабани и йога.

Чужденците, които се очаква да пристигнат специално за фестивала, ще имат възможност да научат стъпките и да танцуват различни хора и ръченици, допълват организаторите - жителите на селото.

Има организирани "таксита" до селото - каруци,които ще откарат гостите до местния магазин или кръчма.

За изморените ще има релаксираща терапия, необходима за дневното презареждане преди нощния танцов маратон.

За гостите, които нямат палатки, ще се предлагат ръчно изработени хамаци. Те могат да бъдат поставени между дърветата в гората, където ще бъде разположен и лагерът на фестивала. А за хората с минимален багаж, ще има и палатки за продан.

Това е повече от просто музикален фестивал, като се прави опит да се преодолее пропастта между новите и старите традиции. За гостите на фестивала това е една възможност да видят живота в традиционно българско село.