/ netinfo
За четвърта поредна година най-високото отличие за качество на световната класация World Quality Selections 2107 отива в България
Бира, произведена в България спечели златен медал от световната класация за качество World Quality Selections 2017 на института Monde Selection („Монд Селексион“) в Брюксел. Пивоварната бе отличена с високото признание в конкуренция с около 3000 продукта от над 80 страни. Журито на конкурса включва членове на Френската кулинарна академия, главни готвачи на ресторанти, отличени със звезди Мишлен, и водещи световни експерти в сферата на храните и напитките.

Наградата е един от най-престижните еталони за качество, присъждан на най-добрите продукти в съответните категории от 1961 г. насам. Това не е първо отличие, което независимата великотърновската пивоварна получава от авторитетния конкурс. Пивото й, което се приготвя по авторска рецепта от български специалисти в сътрудничество с института по пивоварство в Берлин, е носител на златен медал през 2015 г. и сребърни медали през 2014 г. и 2016 г.

Към българските представители на конкурса вече е отправена покана и очакват  да получат златното си отличие на специална церемония в Ла Валета, Малта на 29 май.  

„Фактът, че за четвърта поредна година получаваме това престижно отличие ни прави изключително горди. С екипа на компанията вложихме много усилия, за да постигнем нивото, на което сме днес – да използваме селектирани материали и най-модерни технологии в производствения процес, да прилагаме строг качествен контрол на всеки етап и да предлагаме продукт от най-високо ниво. Оценки като тази ни мотивират да продължаваме в същата посока, със същия ентусиазъм и все така добра екипна работа. И да гледаме към нови пазари, където да предлагаме нашето висококачествено пиво на достъпна цена“, споделя по повод отличието изпълнителният директор на пивоварната  г-жа Габриела Петрова.