България посреща Детската Евровизия на 21 ноември в „Арена Армеец”
България посреща Детската Евровизия на 21 ноември в „Арена Армеец” / БГНЕС
България посреща Детската Евровизия на 21 ноември в „Арена Армеец”
78932
България посреща Детската Евровизия на 21 ноември в „Арена Армеец”
  • България посреща Детската Евровизия на 21 ноември в „Арена Армеец”

България ще използва и международна помощ в организацията и подготовката на песенния конкурс Детска Евровизия. Това съобщи генералният директор на БНТ, която ще е домакин на конкурса, Вяра Анкова. Тя обясни, че бюджетът за шоуто, което ще се проведе на 21 ноември тази година в зала „Арена Армеец" в София, ще е между 3 и 4 милиона лева.

По думите на Вяра Анкова организацията на конкурс с мащабите на Детската Евровизия е както предизвикателство, така и шанс за България.

„За шест месеца трябва да организираме един много сложен конкурс. Това наистина са много усилия, изисква се креатив и творчество на самия екип, който ще организира шоуто", обясни Вяра Анкова.

Йоана Левиева, ръководителят на българската делагация на Детската Евровизия от миналата година, в която Крисия, Хасан и Ибрахим завоюваха второ място, посочи, че вероятно ще е необходимо страната ни да внася техника от други държави за конкурса:

Крисия, Хасан и Ибрахим останаха на крачка от победата на детската Евровизия

„Трябва да е ясно, че това е програма в HD формат, в много висока резолюция, ще бъде снимана с много камери, по много сложен начин. Една част от тази техника може би също ще трябва да се вземе от чужбина. В момента точно с това се занимаваме - анализираме каква част от наличната техника, не само в БНТ, а в България, всъщност може да се използва и с каква част не разполагаме у нас и ще трябва може би да вземем от чужбина".

До този момент 16 страни за заявили желание за своето участие в Евровизия в България, посочиха още от обществената телевизия.