/ Istock
Днес в този небостъргач се намират офисите на големи германски и международни компании
56-етажният Майн Тауър е една от най-високите сгради в града. Намира се в централния квартал Innenstadt и е единственият небостъргач в града, който предлага площадка с гледка на самия си връх. Общата му височина, заедно с телевизионната антена, е 240м. Майн Тауър е официално открит в началото на 2000 година и се строи в периода 1996—1999.

След изкачване на първите 190 метра с асансьор и кратко продължаване пеша, от сградата се открива несравнима гледка към върха на близо 200 метра над земята. От площадката могат да се видят сградата на Комерцбанк, Месетурм и Франкфуртската катедрала.

небостъргач
Istock

Заради атентатите от 11 септември 2001 г. за известно време е било забранено на гражданите да имат достъп до наблюдателната платформа.

След като във фоайето на Майн Тауър е инсталирана, обаче система за сигурност като на летищата, рестрикцията е премахната. Днес в този небостъргач се намират офисите на големи германски и международни компании.

На долните етажи на сградата се помещават още фитнес, луксозен ресторант и изложбена зала.

Дизайнът на кулата напомня две свързани кули. По-малката е с форма на куб и дизайн, в стил на архитектурата от 70-те години. Втората и по-висока от двете кули е кръгла със стъклен екстериор, и предавателната кула на върха.
NOVA