/ iStock/Getty Images
Американка сбъдна необичайното си желание за 100-годишния си юбилей - да бъде арестувана и да попадне в затвора, съобщават АП и АФП.

Двама служители от шерифската служба на окръг Пърсън, Северна Каролина, помагат на Рут Брайънт да изпита "криминалната тръпка", съобщава местното издание "Куриър таймс". Те връчват на бабата съдебно разпореждане по обвинение в "ексхибиционизъм", закопчават я с белезници и я отвеждат с патрулката с включени светлини и сирени.

Преди да я вкарат в патрулното возило, шерифите предупреждават бабата да не се съпротивлява. Рут на свой ред се преструва, че иска да срита блюстителите на реда.

"Не ме ритай, имам болно коляно", предупреждава я единият от тях."Аз имам две болни колена", отвръща арестантката.

Веднъж "натикана" в патрулката, бабата изразява възмущението си от "престъпниците", произвели "проклетите седалки", и призовава те също да бъдат задържани.

Озовала се в затвора, Рут Брайънт отново е третирана "подобаващо" - бабата се сдобива със затворническа снимка и оранжева риза.

След като прекарва няколко минути в килия, "престъпницата" е освободена, за да се върне в дома за стари хора за парти с торта по случай 100-ия й юбилей.

Местното издание не разкрива дали в сладкиша е била поставена пила.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА