Принцеса Мако
Принцеса Мако / БГНЕС
Принцеса Мако, най-голямата сред внуците на японския император Акихито и императрица Мичико, ще се омъжи за годеника си Кей Комуро следващата есен, предаде ДПА, позовавайки се на Агенцията за управление на делата на японския императорски двор.

В съобщението се посочва, че сватбата ще бъде на 4 ноември 2018 г.

Принцеса Мако – красивата внучка на японския император (СНИМКИ)

Принцеса Мако и Кей Комуро оповестиха годежа си в началото на септември, след като получиха одобрението на император Акихито. Традиционното годежно честване е планирано за 4 март следващата година.

Принцеса Мако
БГНЕС

Оповестявайки годежа си на съвместна пресконференция, принцеса Мако и Кей Комуро разказаха за запознанството си преди пет години, когато двамата са състуденти в Международния християнски университет в Токио. Внучката на японския император сподели, че избраникът й я спечелил с "усмивката си като слънце, искреността и голямото си сърце".

Говори се, че Комуро, който работи в правна фирма в Токио, е предложил брак на принцеса Мако година след началото на връзката им. Императорската внучка има и магистърска степен от университета на Лестър и работи като изследовател в музей.

Принцесата, която се отказа от титлата си заради любовта (СНИМКИ)

Първоначално годежът на принцеса Мако и Кей Комуро трябваше да бъде оповестен през юли. Обявяването му обаче беше отложено заради природно бедствие, засегнало японския остров Кюшу и причинило 36 човешки жертви и сериозни щети.
По закон след брака с мъж без аристократично потекло принцесата ще загуби титлата си и ще стане обикновена гражданка. След сватбата на Мако японското императорско семейство ще наброява едва 18 души. По-малкият брат на принцесата, 10-годишният принц Хисахито, е единственото момче сред внуците на императора и потенциален наследник на Трона на Хризантемата. Мако и Хисахито имат още една сестра, принцеса Како. Техни родители са по-малкият син на императора принц Акишино и съпругата му принцеса Кико.

Престолонаследникът принц Нарухито и съпругата му принцеса Масако имат 15-годишна дъщеря, принцеса Аико.

Япония може би ще има нов император от 2019 г.

В края на 2018 г. се очаква император Акихито да се оттегли от престола. Това ще бъде първата абдикация на японски владетел от 1817 г.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук