„Замръзналото кралство“ дебютира с рекорд у нас
„Замръзналото кралство“ дебютира с рекорд у нас / Форум Филм България

Снежният човек Олаф и бойната му дружина този уикенд разтопиха сърцата на рекорден брой зрители у нас и извоюваха на „Замръзналото кралство“ (Frozen) титлата най-касова анимационна премиера на Дисни в България. 33 452 човека се докоснаха до ледената магия на Елза през премиерния уикенд на филма, който е най-силният у нас тази година за анимационна продукция с приход от 311 217 лв. Смразяващо добрите резултати на „Замръзналото кралство“ го поставиха в челната тройка на най-касовите анимационни премиери у нас, след „Ледена епоха 3“ (Ice Age 3) и „Ледена епоха 4“ (Ice Age 4).

Тридневният дебют на анимацията в световен мащаб генерира приход от 66,7 милиона щатски долара. В рамките на първите пет дни от премиерата филмът изкара 93 милиона щатски долара и задмина „Рапунцел и разбойникът“ (Tangled) - 68,7 милиона щатски долара. Петдневните резултати подобриха и рекорда на „Играта на играчките“ (Toy Story) - 80,1 милиона щатски долара, който държеше най-добрите резултати за премиера в уикенда на Деня на благодарността.

Замръзналото кралство“ докосна зрителите със затрогващата история на красивата Анна, която се впуска в опасно приключение, за да върне любовта на сестра си Елза, надарена с необикновения талант да замразява всичко около себе си. Заедно с опърничавия планинец Кристоф, бъбривия снежен човек Олаф и добродушния елен Свен, Анна се отправя на дълго пътешествие, в което ще открие много повече от това, което търси. Много смях, куп чудати същества и една шейна неловки моменти придружават четиримата приятели по пътя към замъка на снежната кралица, превърнала кралство Арендел в ледено блокче.

На български „Замръзналото кралство“ звучи с познати гласове. В ролята на непокорната Анна се превъплъщава певицата Весела Бонева. Елза звучи с гласа на Надежда Панайотова, а ролята на Кристоф е поверена на Момчил Степанов, познат на зрителите от X Factor.