/ Gulliver/Getty Images
В третата седмица от премиерата си у нас "Замръзналото кралство 2" продължава да е най-гледаният филм, сочат обобщените данни от киносалоните. Продължавайки да е на двойното по-голямо "разстояние" от следващия филм по зрителски интерес, историята за преодоляването на надвисналата над Арендел магия, е гледана вече от 156 686 зрители и има 1 568 053 лева приходи.

На втора позиция е българският "Диви и щастливи" на режисьора Мартин Макариев. Историята на две приятелки, една от които е подлъгана да намери бързо пари за любовник от Варна, който "спасява" болен роднина е вече десет дни на екран и за това време е видяна от 41 971 зрители и има 396 883 лева приходи.

Трето място е за първата премиера от миналия петък - анимацията "Пазителите на Арктика". Разказът за лисунгера Суифти, който се сблъска с морза Валрус - обладан от желание да разтопи леда на полюсите и да залее земната повърхност, е гледан от 5 854 зрители и има 51 492 лева приходи за първите три дни у нас.

Друг български филм - "Доза щастие", е на четвърто място в топ 10. За петте седмици на екраните, историята, базирана на автобиографията на Весела Тотева, е гледана от 79 331 зрители и има 639 244 лева приходи.

На пето място е втората премиера от миналия уикенд - "Болка и величие" на режисьора Педро Алмодовар, базиран по мотиви от филма "Осем и половина" на Ф. Фелини от 1963 година. Филмът с Пенелопе Крус и Антонио Бандерас в главните роли е гледан от общо 6 897 зрители и има 72 731 лева приходи от премиерния си уикенд и от "Киномания 2019".

Шеста позиция е за "Пълно ускорение" - историята на първия спортен модел на "Форд" "GT40". Съревнованието между американската компания и италианската "Ферари" през погледа на Кен Майлс и Кен Шелби, в ролите на които са Крисчън Бейл и Мат Деймън, е гледано вече от 36 580 зрители и има 368 634 лева приходи за месец на екраните у нас.

Седмо място е за филма на Уди Алън "Един дъждовен ден в Ню Йорк". Случващото се в един уикенд на двама колежани - Гетсби и Ашли - първият стремящ се да избегне среща с родителите си, а втората стремяща се да се впише бързо във филмовия свят с цената на всичко, е гледано от общо 18 560 зрители и има 183 703 лева приходи за трите седмици у нас.

Осма позиция сред най-гледаните филми заема анимацията "Семейство Адамс". Новите приключения на познатите герои от комиксовата анимация от 60-те години на миналия век, които този път стават съседи на нов град, изпълнен с много нормални човеци, вече са гледани от 48 473 зрители и имат 494 026 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.

На девето място е романтичната драма "Последната Коледа". Изпълненият с песни на "Wamp!" и на Джордж Майкъл филм, чието име е по една от тези песни, е вече месец на екраните у нас и за това време са го видели 19 828 зрители и има 190 185 лева приходи.

Десето място е за "Господарка на злото 2" с Анджелина Джоли в главната роля, продължение на филма от 2014 година. Историята за това как Злодеида и Диавал стават добрата страна, а кралица Ингрит - злата, докато Аврора и Филип планират сватбата си, е вече втори месец на екраните у нас и е гледана от 140 733 зрители и има 1 461 240 лева приходи от билетите им.

Извън първите десет са останалите две премиери от миналия петък. Драмата "Славни времена" за това как чрез платена услуга можеш да оживиш който и да е момент от живота си е гледана от 939 зрители и има 9 216 лева приходи. Британско-полско-украинският "Мистър Джоунс" за Гарет Джоунс, който разкрива Гладомора в Украйна през 30-те години на миналия век и който вдъхновява Джордж Оруел за написването на "Фермата за животни", е гледан от 728 зрители и има 6 262 лева приходи.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА