За три дни „Венъм“ стана най-гледаният филм у нас
За три дни „Венъм“ стана най-гледаният филм у нас / Alexandra Films
Създаденият по комиксите на "Марвел" "Венъм" съвсем очаквано се нареди на първо място сред най-гледаните филми у нас, сочат обобщените данни от киносалоните.

Той е опасен, мрачен и непредсказуем: Том Харди е Венъм (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Екшънът с Том Харди по комиксите на Дейвид Микелайни и Тод Макфарлън е гледан от 33 964 зрители и има 389 250 лева приходи за първите три дни у нас.
На втора полиция е анимацията "Малката стъпка". Историята на йетито Миго, който се сблъсква с човек по време на самолетна катастрофа в планината, където е йетското село, е гледан от вече 33 014 зрители и има 304 566 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Млад йети открива нещо немислимо – човек, в „Малката стъпка“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Комедията "Джони Инглиш избухва отново" е на трето място в топ 10.
Роуън Аткинсън в ролята на агент Инглиш в МИ-7 трябва да се справи с аналоговите си методи в дигиталната ера, за да открие кой иска да унищожи тайната служба, а приключенията му са гледани от 47 542 зрители и отчитат 430 233 лева приходи за трите седмици у нас.
 
На четвърто място е втората премиера от миналия уикенд - "Роди се звезда", който е трети римейк по този сюжет от първия филм от 1937 година.

Кадър от Роди се звезда
Кадър от „Роди се звезда“ Alexandra Films

Режисьорският дебют на Брадли Купър с Лейди Гага в едната главна роля е гледан от 3 929 зрители и има 39 313 лева приходи за първите три дни у нас.

Любов, музика и страст в компанията на Брадли Купър и Лейди Гага (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Пети по ред е комедийният "Вечерно училище" с Кевин Харт в главната роля.

Кадър от Вечерно училище
Кадър от „Вечерно училище“ Форум Филм България

Усилията на Теди Уокър да вземе на 30 години диплом за средно образование са проследили 9 309 зрители, като отчетените приходи са 86 204 лева за десетте дни на екраните у нас.
 
На шесто място е "Peppermint: Ангел на възмездието" с Дженифър Гарнър в главната роля.

Кадър от Peppermint: Ангел на възмездието
Кадър от „Peppermint: Ангел на възмездието“ Lenta

Екшънът за млада майка, която отмъщава за убитото ѝ семейство на убийците, поръчителите и останалите замесени, е гледан от 11 721 зрители и има 105 996 лева приходи за трите седмици у нас.
 
Седмо място е за хоръра "Монахинята", който продължава историята от "Заклинанието 2". Случилото се с отец Бърк и сестра Айрин в малък католически манастир в Карпатите е гледано от 65 108 зрители и има 564 630 лева приходи за петте седмици у нас.
 
Трилърът "Лесна услуга" по романа на Дарси Бел от миналата година е на осмо място.

Кадър от Лесна услуга
Кадър от „Лесна услуга“ Lenta

Историята на кулинарния влогър Стефани, която започва издирването на приятелката ѝ Емили след като тя изчезва, е гледана от 17 598 зрители и има 157 816 лева приходи за месец на екраните у нас.
 
На девето място е китайската анимация "Патешка история". Миграцията на гъсока Пенг и на патетата Чао и Чи по земя са проследили общо 16 079 зрители, като за месец на екраните у нас филмът отчита 129 805 лева приходи.
 
Десето място е за екшъна "Хищникът", който продължава историята от 1987 година в първия филм. Случващото се 30 години по-късно в горите на южна Джорджия и начинът да се предотврати човешката гибел са гледани от 32 290 зрители и имат 355 653 лева приходи за четирите седмици у нас.
Извън първите десет са останалите три премиери. Българската драма "Безкрайната градина" на Галин Стоев по пиесата на Яна Борисова е гледана от 2 227 зрители и има 18 912 лева приходи.
 
Европейската продукция "Под дървото" е гледана от 60 зрители и има 387 лева приходи. Носителят на "Сребърен лъв" от Венеция миналата година "Фокстрот" е гледан от 20 зрители и има 148 лева приходи.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА