Всеки испанец изпраща средно по 33 sms-а по Коледа
Всеки испанец изпраща средно по 33 sms-а по Коледа / netinfo

Всеки испанец изпраща средно по 33 есемеса по време на коледно-новогодишните празници, предаде Франс прес, позовавайки се на изследване на испанския информационен сайт за мобилни телефонни разговори Movilonia.com.

Според извършеното сред 1234 души проучване, изпращането на есемеси в Испания е станало много по-популярен начин за изразяване на празнични пожелания от класическите карти с честитки или дори обажданията по телефона.

За 24,8 процента от анкетираните есемесите са любимият начин за поздравления на празниците. 15,6 процента предпочитат да се обадят по телефона, а 11,2 процента изпращат поздравителни картички, съобщи БТА.

Напливът от есемеси с настъпването на Новата година може дори да предизвика временни претоварвания на испанските мрежи, предупреждава в сайта си в. "Мундо", позовавайки се на компанията Водафон, която е вторият най-голям мобилен оператор в Испания.

Очаква се между 31 декември и 1 януари по мрежите на Водафон и Телефоника (първият по брой на абонатите мобилен оператор в Испания) да преминат 200 милиона есемеса.

В момента в Испания около 45 милиона души се притежават около 48 милиона мобилни телефона.