/ ThinkStock/Getty Images
Ръководството на музея за восъчни фигури "Дриймленд" в американския град Бостън се радва на небивал интерес в инернет, въпреки че му се налага да търпи подигравките на хора, които осмиват статуите му, предаде Асошиейтед прес.

Критики към восъчна фигура на Бионсе, коригираха я (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Тези спорове са истинска благословия за нас. Дори и негативни, работят чудесно в наша полза", каза вицепрезидента по продажби на институцията Майкъл Пелец. Снимки на восъчните фигури бяха разпространени онлайн, откакто музеят отвори врати през юли. Всичко започна с двойника на президента Доналд Тръмп, който някои оприличиха повече на сенатора от Южна Каролина Линдзи Греъм.


След това потребителите на интернет осмяха восъчната фигура на играча на американски футбол Том Брейди. Те я нарекоха "страховита", а един от хората каза, че прилича на някого, който "ще те убие и ще скрие тялото".


Една от посетителките на музея е завела и двамата си сина там. Тя описа потреса си от двойника на Снуп Дог. "Той изглежда призрачно", каза тя.


Оплакванията от експозицията включваха това, че главите на някои от личностите са много по-малки, отколкото в действителността. Вместо да пропъдят хората от музея обаче, те приканват все повече любопитни посетители на място.
 
БТА