В редица стари индийски ръкописи се среща информация за древни летателни средства, наречени вимани.  Виманите са описани и в по-известните индийски епоси - в "Рамаяна" и "Махабхарата". Те не само се споменават там, но има и техни изображения, например в пещерите на храма Елолор в Индия.

Те най-често са описвани като кръгли машини с прозорци и купол-нещо като най-разпространената форма на НЛО. Те се движели по-бързо от вятъра и издавали мелодичен звук. Имало поне 4 вида вимани. Някои били с формата на чинии, а други с формата на цилиндри.

5 доказателства в подкрепа на тезата, че има извънземни

В много от ръкописите се съдържат технически подробности за тези древни летателни апарати. В почти всички древни текстове на санскритски има разкази за това как боговете са се сражавали в небесата с помощта на летателни апарати, снабдени с оръжие.

Изобилстват и подробни инструкции за управлението на виманите. И ако може да им се вярва, то тези апарати са били в състояние да висят в небето и рязко да променят посоката си на движение.

Уфолозите, разбира се, правят директна съпоставка с характерния начин на движение на повечето НЛО, описани от очевидци.

През 2007 година в индийския град Хайдарабад се състоя национален симпозиум, озаглавен „Науката и техниката в древна Индия“, на който се обсъждаха данни за удивителни летателни апарати, а също и загадъчния град Мохенджо-Даро, изгорен от оръжия с чудовищна сила-аналог на сегашните атомни бомби.

Знае се, че Хитлер и нацистите са се интересували много от древния Изток, Индия и Тибет. Те ежегодно са изпращали експедиции за откриване на езотерични тайни. Много вероятно е това да не е била единствената им цел. По скоро са търсели информация за летателни и други съоръжения, които да използват за военните цели на Третия райх.

Дали всичко това се е случило наистина или описаното е плод на въображението на древните автори - няма как да разберем със сигурност. Но информацията определено може да ни накара да се замислим - дали сегашната техническа цивилизация не е просто поредната, възникнала на Земята.

Още по темата за НЛО:

Астроном откри обекти, може би създадени от извънземни

Дейли мирър: Кенеди е убит от ЦРУ заради тайни НЛО досиета

Уфолог показа снимки на извънземни, открити в Розуел (ВИДЕО)

Руският „Розуел“- мистерията с НЛО в Далнегорск (ВИДЕО)