Дейли мирър: Кенеди е убит от ЦРУ заради тайни НЛО досиета
Дейли мирър: Кенеди е убит от ЦРУ заради тайни НЛО досиета / Guliver/Getty Images

Джон Кенеди е бил убит от ЦРУ само 10 дни след като е поискал от шефа на разузнавателното ведомство да му бъдат предоставени строго секретните досиета, събрани за НЛО, пише в. "Дейли мирър".

Както е известно, младият американски президент бе застрелян на 22 ноември 1963 година в центъра на град Далас в щата Тексас. Неговата трагична смърт разтърси целия свят и породи десетки теории на конспирацията.

Митът "Кенеди" засенчва политическата действителност

Най-новата версия е на НЛО експерта Скот Уоринг. Копие на писмото, написано от Кенеди до шефа на ЦРУ, се появи в сайта на Уоринг "Ю Еф Оу сайтингс дейли". В него стопанинът на Белия дом настоява ЦРУ да му предостави всички събрани данни за неидентифицираните летящи обекти. На 19 ноември 1963 година Кенеди посещава НАСА в Кейп Канаверал, щата Флорида. Три дни по-късно той е убит.

Уфолог показа снимки на извънземни, открити в Розуел (ВИДЕО)

В писмото си Кенеди настоява ЦРУ да му предостави случаите с НЛО, представляващи най-голяма заплаха. Президентът изпратил и писмо до НАСА, в което настоявал космическото ведомство да започне да си сътрудничи с руснаците по въпросите на НЛО. Кенеди се е притеснявал Москва да не обърка НЛО над Русия с американски шпионски самолети.

50 години след смъртта си Кенеди все така очарова Европа

Скот Уоринг изказа силни съмнения, че участничката в президентската надпревара Хилари Клинтън ще публикува всички досиета за НЛО, ако бъде избрана за държавен глава на САЩ. "Тя няма да има достатъчно власт, за да направи цялата тази информация публично достояние", пише в сайта си уфологът. "Тя ще бъде убита преди това от ЦРУ, както предшественикът й Кенеди. Поради тази причина Клинтън никога няма да посмее да се разрови в тези досиета, както неотдавна обеща!"

Източник: БТА