Виктория Георгиева
Виктория Георгиева
България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2020, който ще се проведе на 14 май. Това стана ясно по време на бляскава церемония по тегленето на жребия за разпределяне на страните в двата полуфинала на конкурса.

Българският представител на Евровизия Виктория Георгиева ще се съревновава с изпълнителите на Австрия, Молдова, Полша, Сан Марино, Сърбия, Исландия, Чехия, Гърция, Естония, Дания, Швейцария, Финландия, Армения, Латвия, Грузия, Португалия и Албания. Само десет от осемнадесетте държави ще имат възможността да се класират за големия финал на Евровизия 2020 на 16 май и да се борят за победата в най-престижното музикално шоу в Европа.

Българите, живеещи в тези държави, също ще могат да подкрепят Виктория. Във втория полуфинал своя глас за България ще могат да дадат и живеещите в Испания, Великобритания и Франция.

В края на януари приключиха и музикалните лагери в София и Лондон за създаване на българската песен за Евровизия 2020. През февруари предстои да бъде заснет клипът към песента, а през март ще бъде премиерата ѝ.

Виктория Георгиева работи по песента си за Евровизия в София и Лондон (ВИДЕО)

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май от 22.00 ч.