„Версаче отрече конфликт с главния изпълнителен директор
„Версаче отрече конфликт с главния изпълнителен директор / снимка: БГНЕС

Италианската модна къща „Версаче" отрече да има "различия" между семейството и главния изпълнителен директор на компанията Джанкарло Ди Ризио, който по информация на медиите бил на път да напусне поста си, предаде АФП.

„Версаче" отрича категорично, че има различия между Донатела Версаче и Джанкарло Ди Ризио относно необходимата политика за съкращаване на разходите", съобщи компанията. Вестник "Файненшъл Таймс", цитиран от БГНЕС, съобщи, че "след конфликт със семейство Версаче, което контролира миланската модна къща, Джанкарло ди Ризио скоро ще подаде оставка".

Донатела Версаче, сестра на Джани Версаче, и стилистът на модната къща Ди Ризио ще се противопоставят на съкращаването на разходите във връзка с кризата, пише британският всекидневник. "Г-жа Версаче винаги е смятала за необходимо да харчи щедро за представянето (на колекциите) и за празниците, а г-н Ди Ризио започна за зове за предпазливост", допълва изданието.

Освен това според вестника Ди Ризио се противопоставил и на идеята за създаване на кабинет от съветници, който да определи нова стратегия. Модната къща, която навлезе в криза след убийството на създателя си Джани Версаче в Маями през 1997 г., нае Джанкарло Ди Ризио през 2004 г. и той успя да я спаси от закриване.