Първи епизод на новия “ПодКАКст с Ei Bo”, който е победител в съвместния проект “Предаването” между Nova News и Нов български университет, вече е факт. Подкастът се вълнува от въпроса “Как?” и ще обхваща теми от шоубизнеса, културата, изкуството, медиите, социалните мрежи и дори спорта.

Специален гост в пилотния епизод на подкаста е VenZy, който разказва КАК се учи сам да се грижи за музикалната си кариера в България. Оказва се, че пътят в началото на кариерата му е бил дълъг, но никога не се е съмнявал, че музиката е неговата посока. Попадайки в един от водещите музикални лейбъли в България, той се научава, че всяка крачка е от значение.

VenZy и Ei Bo
NOVA

„Да си артист на лейбъл не е толкова приказно, колкото изглежда – супер трудно е! Много често влизаш в творчески пререкания, трябва да отстояваш креативната си гледна точка. Лейбълът, от друга страна, е огромна машина, която стои зад теб, гръб на който можеш да се облегнеш в моментите, когато се чувстваш слаб, защото когато няма такава сила зад теб, всяка слабост се наказва и то много сурово, защото го изпитваш изцяло на свой гръб.“, разказва той.

Споделя, че стъпката към самопродуциране за един артист трябва да е сериозно обмислена и той да е готов на много жертви.

“Както гласи една мисъл - рано или късно човек трябва да спре да чете чужди книги и да започне да пише своята собствена“.

Говорейки за “как”, VenZy смята, че едно от основните неща в това да си успешен артист, е да не изневериш на себе си.

 “Въпросът е не как да станеш известен, а как да задържиш нивото, което си постигнал.” - допълва той.

VenZy и Ei Bo
NOVA

В разговора с Ei Bo, VenZy съветва всеки дебютиращ артист да е готов за съпротивление - преодолявайки го, всяко следващо ниво се изкачваш нагоре.

“Трябва да си готов повече за трудностите, отколкото хубавите моменти. Хубавото лесно се приема.”

Как VenZy съчетава бащинството с музиката, защо няма търпение синът му да започне да задава въпроси и защо смята, че любопитството движи човечеството напред – гледайте във видеото!

Епизодите на “ПодКАКст с Ei Bo” можете да гледате всяка сряда в NovaPlay и Vbox7, в петък - в YouTube канала на Ei Bo, a в неделя от 22:20 в телевизионния ефир на Nova News.