Аз съм Ваня Джаферович, победител в Сървайвър 5. Не вярвах, че няма Ваня мъжко име в България. Аз съм от Хърватия, в България дойдох 2005 година. Бивш професионален футболист. Почти цялата ми професионална кариера мина в ПФК „Берое" Стара Загора. Много пъти съм искал да си тръгна, много трудни моменти съм имал във футбола, но все нещо ме връщаше в България. Имах много контузии - два пъти късах предна кръстна връзка на ляво и два пъти на дясно коляно. Това е най-тежката контузия в спорта по принцип. Опитах се да избягам, отидох в Кипър и казах „сбогом, България", обаче все нещо ме връща. Накрая се ожених и имаме две деца, които са родени в България. Не искам повече да си тръгвам, чувствам се българин и всичко ми е тука.

В момента съм маркетинг мениджър на ПФК „Берое" Стара Загора. Когато бях футболист бях много емоционален, много избухлив, имах много червени картони. Тогава се научих, че не е хубаво да псуваш съдии и други футболисти. Аз тогава бях млад и много емоционален. Сега знам, че не е хубаво, даже съжалявам, че съм обидил някои хора по един или друг начин.

Не всички футболисти са глупави, има и такива, които не са. Стериотипът за футболистите винаги е един и същ - слушат чалга. В България е чалга, в Хърватска е сръбски фолк, излизат с манекенки, някои пият, други - не. Едно време се пиеше повече, сега малко по-малко. Аз се смятам за нетипичен футболист. Никога не ми е харесвала тази атмосфера в съблекалнята, никога не съм допускал да се слуша чалга. Когато бях капитан съм им давал по една-две песни, когато сме побеждавали. Иначе я забранявам, защото съм голям фен на рок музиката и само това слушам.

След семейството ми, най-голямата ми лична победа е спечелването на Сървайвър. За да спечелиш една игра като Сървайвър няма как да не си интригант и манипулатор. Най-важното в едно риалити е да се абстрахираш от емоциите, да не се влияеш какво е казал един или друг. Или да съжаляваш, че си наранил някой. Дори да е така, трябва да съжаляваш след предаването. По време на предаването няма емоция. За да стигнеш до върха трябва да газиш.

За Big Brother ще направя съвсем различна стратегия. Там камерите са нонстоп, не можеш да правиш коалиции както в Сървайвър. Тука трябва да си естествен, трябва да си истински. Винаги си имам стратегия. Не знам как ще спечеля Big Brother, ама трябва да го спечеля!