В зоопарк в Норвегия нахраниха тигрите си с обезглавена зебра
В зоопарк в Норвегия нахраниха тигрите си с обезглавена зебра / Thinkstock/Getty Images

Зоопарк в Южна Норвегия даде публично обезглавена зебра за храна на тигрите, съобщи на сайта си лондонският вестник „Дейли Мейл“.

Според информацията зоопаркът е възмутил и разярил родителите на деца, които гледали как тигрите били нахранени с цял обезглавен труп на зебра. Това е станало пред очите на посетителите на зоопарка в Дюренпарк в град Кристиансан, който е една от най-посещаваните забележителности на Норвегия.

Козел, предназначен за храна, се сприятели с тигър (СНИМКИ)

„Дейли Мейл“ съобщава също, че администрацията е признала, че е убила съвсем здрава зебра поради излишък от този животински вид в зоопарка.

Ветеринарът от зоопарка Ролф-Арне Олберг обясни странната постъпка с желание да се предостави на хищниците такава храна, каквато е характерна за естествените условия. „Разбирам реакцията на хората, но за тигрите или лъвовете изяждането на друго животно е напълно нормално“, посочи той.

Необикновеното приятелство между едно куче и два тигъра

Това не е първият подобен случай в зоопарк. През 2014 г. защитници на животните бяха скандализирани, след като в зоологическата градина в Копенхаген бе убит млад здрав жираф, който след това, в присъствието на публика бе разкъсан и изяден от лъвовете.

Източник: БГНЕС