Богомил
Богомил / NOVA
Богомил разчувства зрителите с драматична семейна история
Богомил, българинът с професионални успехи в Германия и Нидерландия, е третият участник, който напуска петия сезон на Hell’s Kitchen България. Талантливият кулинар беше един от фаворитите на зрителите, но липсата на прецизност в кухнята и допускането на сериозни грешки пред шеф Виктор Ангелов костваха мястото му в шоуто. Пред зрителите на NOVA Богомил разказа най-тежката история в своя живот, а именно диагностицирането на жена му с рак, когато е бременна в осмия месец.

В началото на епизода готвачите се впуснаха в забавна игра. Те трябваше да познават четирибуквени думи със завързани очи, използвайки големи макетни букви. Познавайки коя буква държат, те трябваше да ги подредят така, че шеф Ангелов да може да прочете изписаната думата. Играта създаде много настроение в кухнята, а отборът на старите отнесе младите с резултат 6:1.

Следващата задача пред кулинарите отново беше свързана със знание, но този път на чужди езици. В началото на изпитанието всеки от тях получи нова куртка с изписана рецепта на гърба. Разделени по двойки, те трябваше да разшифроват ключови готварски термини на чужд език. Това затрудни част от готвачите, но участниците с повече международен опит успяха да се справят по-добре със закодираните рецепти. Накрая шеф Ангелов разкри, че сините и червените са готвили идентични ястия и ще се изправят в кулинарна битка. Победата отиде при сините, благодарение на перфектно приготвената храна от Клавдия, Асен, Теодор и Соня. След загубата си червените трябваше да определят двамата номинирани. Така оранжеви престилки получиха Павлин и Венелин.

Сините влязоха в още една битка, този път със звездния отбор. Двата тима имаха нелека задача - да нахранят участниците от най-зрелищното екстремно телевизионно шоу “Игри на волята”, които бяха гости в ресторанта. Битката между двата отбора започна със забавна игра за време, която изискваше специфични умения. Изпитание с пренасяне на яйца през железен лабиринт провери тяхната координация. Следващата задача - да извадят без помощта на ръцете топче, потопено в чаша с брашно, предизвика бурен смях и серия комични ситуации в кухнята. Като за финал Къци от звездния отбор и Виктор от сините трябваше да хванат с уста локум, завързан на конец. Къци за малко да остане без нос, но в крайна сметка отборът на сините спечели предимство в кухнята.

Готвенето за участниците от “Игри на волята” се увенча с успех за отбора на известните, който блесна с десерти. Сините не успяха да се спасят от номинации и шеф Ангелов поиска да посочат двама, които да облекат оранжевите престилки. Отборът посочи Клавдия и Васил.

В битката за спасяване от номинация Павлин и Венелин от отбора на младите и Клавдия и Васил от отбора на старите трябваше да приготвят пилешко филе на грил, брюкселско зеле и картофено пюре. Как се приготвя ястието демонстрира шеф Светла Илиева. Клавдия и Павлин се спасиха от номинация, като приготвиха по-добри ястия от съотборниците си. Напрежението между Васил и Асен и желанието и на двамата да се изправят в директен двубой провокира шеф Ангелов да предложи на готвача от Берковица да замени номинирания Венелин и да се изправи срещу съотборника си. Асен прие предизвикателството и пое ръководството на синята кухня, а Васил застана начело на червената. Вечерната резервация беше белязана от поредица от грешки в полето на червените. Сините също имаха залитания, но успяха да издадат всичките си поръчки и да получат признание от шеф Ангелов. Капитанът на червените Васил трябваше да посочи двамата виновници за провала на вечерта. Той номинира Вероника и Богомил. Шеф Ангелов даде втори шанс на дамата заради нейния хъс и желанието й да се учи. Спасен беше и Васил, което изпрати Богомил вкъщи.

Кулинарната битка на сините и червените в Кухнята на Ада продължава и утре. Гледайте епизод 4 от надпреварата в 20:00 часа по NOVA.
Актуални новини може да откриете в сайта на Hell’s Kitchen БългарияFacebook страницата и официалния Instagram профил на предаването.