Главната роля в култовата трилогия изпълни Киану Рийвс.
Главната роля в култовата трилогия изпълни Киану Рийвс. / Guliver/Getty Images
Холивудската киностудия "Уорнър брос" е на ранен етап от разработката на обновената версия на филма "Матрицата", съобщи ТАСС, цитирайки изданието "Холивуд рипортър".
 
10 причини да обичаме 90-те

Според изданието форматът на бъдещия проект още не е ясен. Преговори за написването на сценария се водят със Зак Пен, известен с работата си над лентите "Отмъстителите" и "Х-мен: Последният сблъсък".
 
В качеството на претендент за главната роля се споменава кандидатурата на актьора Майкъл Бакари Джордан.
 
Сестрите Уашовски, които създадоха оригиналния проект на "Матрицата", до настоящия момент не са привлечени към римейка и форматът на потенциалното им участие в новата версия не е определен.
 
Създателите на „Матрицата“ братя Уашовски вече са сестри

Идеята за продължаването на поредицата принадлежи на Джоел Силвър, който беше продуцент на оригиналната трилогия. Той продаде авторските си права на студията през 2012 г. за 30 млн. долара. "Уорнър брос" с предпазливост се отнасят към евентуалното му участие в проекта, като имат предвид сложните отношения между него и тандема Уашовски.
 
Първата част на "Матрицата" излезе на екран през 1999 г., а след четири години, през 2003-а, се появиха още два филма "Матрицата: Презареждане" и "Матрицата: Революции". Главната роля в култовата трилогия изпълни Киану Рийвс.
БТА