Ива и Виктория
Ива и Виктория / NOVA
Шокиращата двойна елиминация на Ива и Виктория разплака участниците във втория епизод на шоуто
Първите изгонени от петия сезон на Hell’s Kitchen България са учителката с 20-годишен опит в кухнята - Ива и 18-годишната млада кулинарка - Виктория. Те не успяха да се справят с напрежението и допуснаха фатални грешки, които им костваха мястото в кухнята на най-гледаното кулинарно шоу.

В началото на епизода шеф Ангелов се изправи срещу синия отбор, за да каже тежката си дума и да посочи готвача, който не е успял да оправдае доверието му по време на вечерната резервация. Това беше Ива от Ямбол, която първа си стегна куфарите и напусна шоуто.

Още на следващия ден караваните на Hell’s Kitchen посетиха зимния курортен комплекс Банско, където участниците бяха посрещнати от звездния сноубордист Радослав Янков. Той даде старт на битката между отбора на младите и старите. В Банско двата отбора се изправиха отново в епичен дуел, а задачата им беше да нахранят планинските спасители от града. Отборът на червените успя да издаде поръчките и на двата отбора, а сините се провалиха за пореден път.

Крахът на старите означаваше и нова номинация, която се проведе след мастър клас с шеф Никола Симеонов и шеф Светла Илиева. Готвачите от отбора трябваше да сготвят като приложат 6 кулинарни техники. Това се оказа непосилна задача за почти всички от тях. След слабото представяне на Виктор и Теодор, те получиха оранжевите престилки и трябваше да се борят за мястото си в надпреварата.

Докато по-опитните готвачи се бориха за своето място в Hell’s Kitchen, кулинарите от червения отбор получи специална награда от шеф Ангелов. Те посетиха дома на най-младата участничка в петия сезон – Цветомира от Враца. Семейството ѝ посрещна гостите със сарми, туршия, домашна ракия и торта.

Втората вечерна резервация на Hell’s Kitchen отново не се увенча с успех. Двата отбора се бориха с непрестанни проблеми на своите постове, което отново остави гостите на ресторанта гладни. Голямото разочарование за шеф Ангелов дойде от червената кухня, заради което младите трябваше лично да се извинят на всеки един от гостите.

В края на епизода стана ясно, че вторият участник, който напуска кулинарното състезание за 100 000 лева, е Виктория от Добрич. Тя не успя да се справи с напрежението и си тръгна разплакана от “Кухнята на Ада”.

Сезон 5 на Hell's Kitchen България продължава следващата седмица. Гледайте най-вълнуващото кулинарно шоу всеки понеделник и вторник от 20:00 часа по NOVA.

Актуални новини може да откриете в сайта на Hell’s Kitchen БългарияFacebook страницата и официалния Instagram профил на предаването.