/ Guliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп се готви да отбележи първия си рожден ден като президент на Съединените щати в Белия дом. Това ще се случи на 14 юни, когато Тръмп ще навърши 71 години.
Още преди седмица съпругата на Тръмп Мелания отправи призив към "верните приятели" на президента, да й "помогнат да направи рождения ден на съпруга й истински незабравим“.

Вижте каква изненада готви Мелания Тръмп за рождения ден на съпруга й

Той обаче надали ще е точно такъв. Въпреки че главата на настоящата американска администрация е известен със своя оптимистичен поглед към живота, водещи политолози и местни медии подчертават, че настроението на Тръмп преди рождения му ден едва ли би могло да се определи като "празнично". Изпълнението на предизборните му обещания се намира в застой, политическите скандали, свързани с него се увеличават, а одобрението му от американския народ намалява с главоломна скорост.

Както отбелязва ТАСС, публикуваните днес данни на социологическата агенция "Галъп" разкриват, че в момента рекорден брой американци не одобряват Тръмп и неговата администрация.

Изненада: Още Шекспир обрисувал Тръмп

Той е получил негативна оценка за работата си от 59% от гласоподавателите в страната. Информацията се потвърждава и от "Риъл клиър политикс", които издават, че от 13 май до днес "дефицитът на доверие" към американския държавен глава е нараснал със 17 на сто. Така, днес положителни отзиви той получава от 38,8% от американците в сравнение с 55,8% негативни.
БГНЕС