Някои животни са толкова уникални и скъпи, че цената им е рекордна сама по себе си. Милиони се изразходват всяка година за закупуване на тези домашни любимци. Вижте кои са те в канала "Zoo Box" във vbox7:

Китайско голо качулато куче

Цената на куче от тази порода може да достигне до 5000 долара. Те са с изключително чувствителна кожа, затова изискват много грижи. Тежат до 5 кг, което ги прави идеални за гледане в апартамент. По ирония на съдбата, едно от най-скъпите кучета печели наградата за най-грозното куче на света от 2003 до 2005 г.

Котка Савана

Тази порода котки е изкуствено създадена кръстоска между домашна котка и вид рис. Цената ѝ може да достигне 10 000 долара. Освен с интересен произход, тази котка може да ви спечели и с факта, че е доказано най-лоялната и социална котка в света. Също така котките Савана са изключително интелигентни и податливи на дресировка.

Котка Савана
iStock/Getty Images

Малки бели лъвчета

Не само, че самите те са бели, но и очите им са бели. Основното, което прави малките бели лъвчета скъпи — 138 000 долара на брой, е тяхната рядкост. Вярва се, че към момента бройката им е около 300, което включва видовете в дивата природа, в защитени резервати и в зоопаркове в световен мащаб.

бяло лъвче
iStock/Getty Images


Сини папагали Макао

Ако искате да си имате един такъв ще ви струва 14 000 долара. Тези папагали всъщност са добри домашни любимци, освен ако не са изцяло израснали в дивото. Те имат способността да счупят черупката на кокос с клюна си. Отгледате ли ги от малки обаче, те са мили и дружелюбни, изключително податливи на дресировка.

Сини папагали Макао
iStock/Getty Images


Лавандулов питон албинос

Подобно на белите лъвове, лавандуловите албиноси са резултат от генетични мутации. Тяхната жълта маркировка и червените очи ги правят една от най-красивите змии в света. Въпреки че може да изглеждат страшни, те са перфектни за домашни любимци, ако може да си ги позволите. Цената им достига до 40 000 долара.

питон албинос
iStock/Getty Images