Сайтът за продажба на употребявани автомобили AutoScout24 състави класация на 30-те най-популярни автомобила втора ръка в Германия, като анализира кои са най-търсените модели през последните 4 месеца. След това специалистите от AutoBild изчислиха кои от тези 30 модела имат най-високи показатели за надеждност според рейтинга на TUV.

Каналът "Vip Drift Taxi" във vbox7 показва топ 10 на най-надеждните автомобили втора ръка в Германия:

10. Audi A3

Процентът на дефектите при този модел е почти винаги под средния според данните на TUV.

9. Opel Astra

Според данните, моделите произвеждани в диапазона 2004-2009 г. страдат от доста технически дефекти и е по-добре да се насочите към коли произведени между 2010-2015 г.

Сред най-разпространените проблеми за модела са слаби пружини на задния мост, ръждясващи ауспуси и загуба на масло.

Ето кои са най-надеждните коли втора ръка, които няма да ви изоставят на пътя (ВИДЕО)

8. VW Polo

За мнозина VW Polo е идеалният малък автомобил. Препоръчително е да се насочите към модел след 2009 г., тъй като по-старите страдат от проблеми със спирачната система, загуба на масло и дефекти с осветлението. Произведените след 2009 г. също не са идеални, като най-често страдат от дефекти по спирачните компоненти, както и от загуба на масло на двигателя и скоростната кутия.

VW Polo
iStock/Getty Images

7. BMW 5 Series

Пробегът на повечето употребявани автомобили от този модел е по-голям от средния за възрастовата група. Сред най-срещаните дефекти са проблеми със шасито и кормилното управление. И двете поколения от серия 5 показват твърде много аномалии за ценовия диапазон. Въпреки това са сред най-търсените коли втора ръка в Германия.

6. VW Passat

VW Passat е сред най-популярните фирмени автомобили в Германия и обикновено има пробег по-голям от средния за възрастовата група, а броят на дефектите често е по-висок от средния. Най-популярните дефекти за модела са свързани с окачването.

Това са най-купуваните автомобили втора ръка в България (ВИДЕО)

5. Mercedes E-Class

Mercedes E-Class разкрива предимствата си не само като нов, но и като употребяван автомобил. Сред основните му предимства са издръжливостта, комфортът при шофиране, както и голямото разнообразие от двигатели и варианти.

Сред слабостите му са проблеми с ръчната спирачка и износване на шасито при моделите произведени преди 2010 г.

мерцедес
iStock/Getty Images

4. Audi A4

Употребяваните автомобили от този модел показват нисък процент на техническите дефекти, независимо от възрастовата група. Така че не е изненадващо, че средната цена на този модел в AutoScout24 е около 37 600 евро.

Моделът е на първо място по надеждност, сред останали в този топ 10, при колите на възраст 6-7 години.

Десетте най-надеждни градски коли на 2019 (ВИДЕО)

3. Mercedes C-Class

Моделът W 205 произвеждан след 2014 г. е на първо място по надеждност при колите на възраст 2-3 години в рейтинга за надеждност на TUV. Колите произведени между 2008-2014, също имат високи показатели за техническа надеждност, но имат слабости в спирачните системи.

2. BMW 3 Series

BMW Серия 3 е сред най-успешните и популярни в Германия на вторичния пазар. Широката гама от модели и убедителна издръжливост също допринасят за това.

BMW
iStock/Getty Images

1. VW Golf

VW Golf е на върха на продажбите не само при новите коли в Германия, но е най-популярен и сред употребяваните автомобили. Golf убеждава със солидно качество. От всички коли в този топ 10 той е на челни позиции в три от петте възрастовите групи на рейтинга за надеждност на TUV – 4-5 години, 8-9 години и 10-11 години.

Сред слабостите му са бързото износване на спирачните дискове.

VW Golf
iStock/Getty Images