Има хора, които се опитват да привличат внимание по доста необичайни начини. И някои наистина успяват, а цената няма значение. Ето 10 ексцентрични световни рекорда:

10. Най-силният ритник в слабините

Слабините на Кирби Рой са били ритани толкова много пъти, че той явно спира да усеща болка.  През 2010 Рой е ударен в тестисите със скорост от 35 км/ч и сила равняваща се на 500 килограма, което е повече от достатъчно, за да запише името си в книгата на Гинес. Може би за някои това е доказателство за издържливостта на човешкото тяло, но според нас си е чиста лудост.

9. Най-възрастният човек, летял върху крилото на самолет  

През 2013 британецът Томас Лакей прелита върху крилата на самолет между Дъмфрайс, Шотландия и град Дерив в Северна Ирландия. Томас е на 93 години в деня, в който влиза в книгата на рекордите и доказва, че никога не е късно да постигнеш мечтите си.

Рекорд: Японец завърши университет на 96 години

8. Най-откаченото сърфиране

На 8 ноември 2017 година бразилският сърфист Родриго Кокса  прави най-откаченото сърфиране в живота си на плажа Назаре в Португалия. Той успява да покори вълна с височината на 7 етажна сграда или по-точно - 24 метра и 38 сантиметра, което го превръща в световен рекордьор и жива легенда сред сърфистите.

7. С  хеликоптер върху раменете

Франц Мюлнер определено е корав човек. На 7 април 2017  година той успява да вдигне хеликоптер и да  го задържи достатъчно време на раменете си, за да счупи световния рекорд. Теглото на машината е цели 900 килограма.

6. Най-високият скок в плитък басейн

През 2014 американецът Дарън Тейлър скача от височина 11 метра и 30 см и се приземява невредим в басейн, плитък 30 см. Освен този шантав световен рекорд, през същата година Тайлър поставя и друг рекорд – скача от 8 метра височина  в басейн обгърнат в пламъци.

Седем от най-безумните човешки рекорди (ВИДЕО)

5. Най-високото гмуркане от скала

27-годишният Ласо Шалер полита над 58 метров водопад в швейцарските Алпи. Месеците подготовка за скока дават резултат и Ласо става първият човек, гмурнал се успешно от такава височина. За сравнение кулата в Пиза е висока около 56 метра.

4. Скок с мотоциклет

На 29 март 2008 австралиецът Роби Мадисън влиза в историята като първия човек прескочил разстоянието от 106 метра и 98 сантиметра с мотора си. Интересното е, че той чупи рекорда 2 пъти за една вечер. При първият си скок скача 104 метра, които са достатъчни да подобри стария рекорд, но не е доволен от резултата и прави втори опит.

Скок с мотоциклет
Gettyimages

3. Балансиране с автомобил върху главата

Джон Евънс упява да задържи на главата си Мини Купър за цели 33 секунди през 1999 година и става рекордьор в тази странна, но опасна дисциплина. Колата е без двигател, но теглото и остава доста внушително – 160 килограма. Еванс определено има дебел врат.

10-те най-странни рекорда в Книгата на Гинес

2. Опасно чупене на кокосовите орехи

Тук става въпрос за рекорд за най-много размазани кокосови орехи с превръзка на очите, разположени около тялото на човек. Да, доста шантаво занимание, но ето че индийците Карамджит и Кавалджит Синкх не само го практикуват, но и са най-добрите в това. За една минута Kaрамджит успява да строши 35 кокосови ореха използвайки 25 килограмов чук, докато е с превръзка на очите, а Кавалджит лежи на земята, обграден от  екзотичните плодове. Опасно, но зрелищно.

1. Скок от ръба на Космоса

През 2012 година астронавтът Феликс Баумгартен успява да постави цели 3 рекорда с легендарния си скок от ръба на Космоса. Той е първия човек който преминава звуковата бариера  и успява да реализира „Най дългото свободно падане в историята“ . Впечатляващо постижение и перфектен пример за  силата и възможностите на човешкия дух.

Феликс Баумгартнер
Reuters, архив

И още:

Феликс Баумгартнер: Идеята за скока ми даде българинът Иван Трифонов

Феликс Баумгартнер скочи успешно от ръба на Космоса, премина звуковата бариера

80-годишен японец изкачи Еверест

Сиамски близнаци мечтаят да поставят рекорд по дълголетие

100-годишна японка постави рекорд по плуване

Астронавтка поставя рекорди в космоса

Световен рекорд: Американец отгледа морков гигант (СНИМКИ/ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук