/ Монитор, архив
Пенка Балева, добила известност заради хобито си – екстремните спортове, отпразнува с бънджи скок годишнината на своя спортен клуб. Ето какво каза тя преди полета от Аспаруховия мост.

„25-годишнината на варненския клуб за екстремни спортове „Адреналин“ е празник на свободния дух, тържество на скоковете и полетите в свободните простори, прослава на всички, преодолели страха си и полетели на воля във въздуха, честване на едно самочувствие, че можеш да направиш нещо по-различно в ежедневието.

В тия дни аз имам и личен празник – отбелязвам 15 години от първия ми бънджи скок, с който влязох в клуба. От 2 август 2002 година, когато бях само на 67 години, до днес – вече на 82, осъществих 40 бънджи скока от различни височини – между 28 метра и 192 метра и 15 парашутни скока от 3 000 до 5 000 метра височина. Повече от щастлива съм от контактите с младите хора в клуба. Сигурно и това е допринесло да не се предам досега.

Много съм горда, че съм българка, че се занимавам с екстремни спортове, че съм отраснала в Балкана – в град Дряново, че моят любим град е Варна и немога да ги заменя с нищо! Посвещавам този мой 40-ти бънджи скок специално за юбилея на любимия ми клуб „Адреналин“.