Том Круз
Том Круз / БТА
Актьорът Том Круз изненадващо бе удостоен с почетна награда "Златна палма" на 75-ото издание на кинофестивала в Кан, където представи филма "Топ Гън:Маверик", предаде Асошиейтед прес.

Номинираната за награда "Оскар" продукция бе приветствана с петминутни аплодисменти от публиката на крака след края на прожекцията в Кан в сряда вечер, съобщи електронното издание "Дедлайн".

Преди да получи "Златната палма", която не очакваше, холивудският актьор бе почетен от организаторите с видеомонтаж от кадри, запечатали знакови моменти от кариерата му в киното. Преди това френски военни самолети прелетяха небето над френския град и пръснаха дим в синьо, бяло и червено. Ескадрилата премина над фестивалния дворец на булевард Кроазет непосредствено преди звездата от "Топ Гън:Маверик" да се появи на сцената за интервю преди прожекцията.

"Невероятна вечери невероятни времена", обърна се Круз към почитателите си. "Да видим лицата си. Минаха 36 години от създаването на "Топ Гън" и заради пандемията трябваше да чакаме още две години, преди да пуснем този филм".
 
Той благодари на екипа на "Парамаунт", работил по продължението на "Топ Гън" и увери, че "никога няма да забравя тази вечер". "Благодаря, че сте тук. Ние сме тук за вас. Правя тези филми за вас. Особено в Кан, вие тук всички обичате филмите".

Том Круз дойде на кинофестивала в Кан за първи път от три десетилетия, припомни Асошиейтед прес. "Той е посветен на киното", каза творческият директор на кинофестивала Тиери Фремо.
БТА