Популярни блогъри показаха лесен начин за подмладяване на кожата по тялото. Съответният материал е публикуван от портала Buzz Feed.

Според изданието, потребителите започнаха масово да публикуват видеоклипове в TikTok, в които говорят за ползите от масажа със суха четка за състоянието на кожата. Отбелязва се, че общо видеоклипове с хаштаг #drybrushing („суха четка“) са събрали над 40 млн. гледания в социалната мрежа.

Писателката Кати Силкокс заяви, че споменатата манипулация прави кожата по-гладка и по-сияйна поради ефекта на пилинга и засиленото кръвообращение. „Сухото четкане е средство за събуждане на лимфната система, което не само кара кожата да сияе, но и помага за укрепване на цялата имунна система“, подчерта тя.

Според нея четката трябва да се избира с твърд и естествен косъм, като се избягват синтетичните заместители. Експертката препоръчва масажиране с кръгови движения, като се започне от краката и се движи нагоре към сърцето, за да се подобри кръвообращението. След процедурата трябва да вземете душ и да завършите процеса с нанасяне на лосион. 
БГНЕС